* لتفعيل الاشعارات اتبع الرابط التالى :-
ucp.php?i=ucp_prefs&mode=post
* اخر بند فى الصفحة (إشعاري بوجود ردود جديدة تلقائياً) اختر "نعم" ثم اضغط ارسال .

جهاز الإكستنسوجراف Extensograph

يضم التعاريف والمانيوال الخاصة بالاجهزة المستخدمة فى المعامل وقيمها ودلالتها
صورة العضو الشخصية
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مؤسس المنتدى
مشاركات: 562
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

جهاز الإكستنسوجراف Extensograph

مشاركةبواسطة Osama Badr » السبت يونيو 16, 2018 11:55 pm

يعتبر جهاز الإكستنسوجراف من الأجهزة المهمة والحيوية في مجال صناعة الطحن .

-----
صورة

كود: تحديد الكل

Method
Preparation
1. A 300-gram flour sample on a 14 percent moisture basis
is combined with a salt solution and mixed in the farino-
graph to form a dough.
2. After the dough is rested for 5 minutes, it is mixed to
maximum consistency (peak time).
Analyses
1. A 150-gram sample of prepared dough is placed on the
extensigraph rounder and shaped into a ball.
2. The ball of dough is removed from the rounder and
shaped into a cylinder.
3. The dough cylinder is placed into the extensigraph
dough cradle, secured with pins, and rested for
45 minutes in a controlled environment.
4. A hook is drawn through the dough, stretching it down-
wards until it breaks.
5. The extensigraph records a curve on graph paper as the
test is run.
6. The same dough is shaped and stretched two more
times, at 90 minutes and at 135 minutes.
Results
• The extensigraph determines the resistance and exten-
sibility of a dough by measuring the force required to
stretch the dough with a hook until it breaks.
• Extensigraph results include resistance to extension,
extensibility, and area under the curve.
• Resistance to extension is a measure of dough strength.
A higher resistance to extension requires more force to
stretch the dough.
• Extensibility indicates the amount of elasticity in the
dough and its ability to stretch without breaking.
• Extensigraph curves are described on pages 48.
Why is this important?
Results from the extensigraph test are useful in determining
the gluten strength and bread-making characteristics of flour.
The effect of fermentation time and additives on dough
performance can also be evaluated.
n Visco-elastic recorder
n Measures dough extensibility
and resistance to extension

-----
صورة
-----
صورة
-----
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
من ليس يخشى أسود الغاب إن زأرت ... فكيف يخشى كلاب الحي إن نبحت
لا يحمل الحقد من تعلو به الرتب ... ولا ينال العلى من طبعه الغضب
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
قد يعشق المرءُ من لامالَ في يده ... ويكره القلبُ من في كفّه الذهبُ
حقيقةٌ لو وعاها الجاهلون لما ... تنافسوا في معانيها ولااحتربوا
ما قـيمة الناس إلا في مبادئهم ... لا المال يبقى ولا الألقاب والرتب

العودة إلى “الاجهزة المعملية وقيمها ودلالتها - Laboratory Instruments”

الموجودون الآن

المستخدمون الذين يتصفحون المنتدى الآن: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين وزائر واحد