رقم السقوط-Falling number of flour-FN

يضم ما يخص تحليلات و اختبارت الجودة التى تتعلق بالدقيق و السيمولينا (السميد)
أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مؤسس المنتدى
مشاركات: 609
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

رقم السقوط-Falling number of flour-FN



مشاركة بواسطة Osama Badr » الثلاثاء مايو 15, 2018 1:47 am

Falling Number (Sec)
A measure of the alpha-amylase activity (starch liquefied enzyme). With more alpha-amylase, degradation of starch is greater and starch viscosity decreases, giving a decreased falling number. A falling number of 300 and above is desirable.
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN

أضف رد جديد

العودة إلى ”اختبارات جودة الدقيق و السيمولينا - Flour & Semolina Quality Tests“