* لتفعيل الاشعارات اتبع الرابط التالى :-
ucp.php?i=ucp_prefs&mode=post
* اخر بند فى الصفحة (إشعاري بوجود ردود جديدة تلقائياً) اختر "نعم" ثم اضغط ارسال .

العوامل المؤثرة على لون الدقيق

يضم ما يخص تحليلات و اختبارت الجودة التى تتعلق بالدقيق و السيمولينا (السميد)
صورة العضو الشخصية
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مؤسس المنتدى
مشاركات: 565
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

العوامل المؤثرة على لون الدقيق

مشاركةبواسطة Osama Badr » الأربعاء مايو 16, 2018 2:54 pm

Flour is not just flour. Different qualities of flour are distinguished by color and the number of specks, among other things.
العوامل المؤثرة على لون الدقيق :-
The lightness or color of the flour is influenced by three factors:

1-Contamination of the endosperm through bran particles .
2-The natural pigment content that colors flour/semolina yellow.
3-The granulation.

Specks can be visible all the way through to the end product, as dark spots in pasta, for example. For consumers, these dark spots create a feeling of “low quality goods.” Therefore, for certain applications the following rule applies: The “whiter” the flour and the fewer specks it has, the higher its quality.
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
من ليس يخشى أسود الغاب إن زأرت ... فكيف يخشى كلاب الحي إن نبحت
لا يحمل الحقد من تعلو به الرتب ... ولا ينال العلى من طبعه الغضب
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
قد يعشق المرءُ من لامالَ في يده ... ويكره القلبُ من في كفّه الذهبُ
حقيقةٌ لو وعاها الجاهلون لما ... تنافسوا في معانيها ولااحتربوا
ما قـيمة الناس إلا في مبادئهم ... لا المال يبقى ولا الألقاب والرتب

العودة إلى “اختبارات جودة الدقيق و السيمولينا - Flour & Semolina Quality Tests”

الموجودون الآن

المستخدمون الذين يتصفحون المنتدى الآن: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين وزائر واحد

cron