كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص How to measure water absorption

يضم ما يخص تحليلات و اختبارت الجودة التى تتعلق بالدقيق و السيمولينا (السميد)
أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مؤسس المنتدى
مشاركات: 609
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص How to measure water absorption



مشاركة بواسطة Osama Badr » الاثنين مايو 28, 2018 10:47 pm

كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص
How to measure water absorption?

A farinograph is usually used and can provide an approximate value for water absorption.

The test is based first on the determination of the optimal amount of water to achieve a consistent Brabender Unit value or BU. The amount of water required to produce this consistency is the water absorption of a flour. The analysis of the typical farinograph curve yields important quality parameters such as:

Arrival time to first achieve 500 BU
Optimum mix time, also called dough development time
Departure time
Mixing Tolerance Index
Dough stability4
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN

أضف رد جديد

العودة إلى ”اختبارات جودة الدقيق و السيمولينا - Flour & Semolina Quality Tests“