* لتفعيل الاشعارات اتبع الرابط التالى :-
ucp.php?i=ucp_prefs&mode=post
* اخر بند فى الصفحة (إشعاري بوجود ردود جديدة تلقائياً) اختر "نعم" ثم اضغط ارسال .

كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص How to measure water absorption

يضم ما يخص تحليلات و اختبارت الجودة التى تتعلق بالدقيق و السيمولينا (السميد)
صورة العضو الشخصية
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مؤسس المنتدى
مشاركات: 565
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص How to measure water absorption

مشاركةبواسطة Osama Badr » الاثنين مايو 28, 2018 10:47 pm

كيف يمكن قياس نسبة الامتصاص
How to measure water absorption?

A farinograph is usually used and can provide an approximate value for water absorption.

The test is based first on the determination of the optimal amount of water to achieve a consistent Brabender Unit value or BU. The amount of water required to produce this consistency is the water absorption of a flour. The analysis of the typical farinograph curve yields important quality parameters such as:

Arrival time to first achieve 500 BU
Optimum mix time, also called dough development time
Departure time
Mixing Tolerance Index
Dough stability4
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
من ليس يخشى أسود الغاب إن زأرت ... فكيف يخشى كلاب الحي إن نبحت
لا يحمل الحقد من تعلو به الرتب ... ولا ينال العلى من طبعه الغضب
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•
قد يعشق المرءُ من لامالَ في يده ... ويكره القلبُ من في كفّه الذهبُ
حقيقةٌ لو وعاها الجاهلون لما ... تنافسوا في معانيها ولااحتربوا
ما قـيمة الناس إلا في مبادئهم ... لا المال يبقى ولا الألقاب والرتب

العودة إلى “اختبارات جودة الدقيق و السيمولينا - Flour & Semolina Quality Tests”

الموجودون الآن

المستخدمون الذين يتصفحون المنتدى الآن: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين وزائر واحد

cron