Flour Moisture Analysis عمل اختبار رطوبة الدقيق

يضم ما يخص جودة القمح - جودة الدقيق - جودة السميد - جودة الردة الخشنة - جودة الردة الناعمة - جودة السنون من تحليلات واختبارت جودة القمح - Wheat Quality والمنتجات من دقيق و سيمولينا "سميد" و ردة خشنة وناعمة وسنون وجنين و مواصفات الدقيق المناسب للصناعات المختلفة ، كل ما يخص اساليب ضبط الجودة من اختبارات وتحاليل وتحقيق مواصفات وما يتعلق بنظم توكيد الجودة و شهادات الجودة & الاختبارات والاجهزة المعملية وقيمها ودلالتها - Laboratory Instruments ويضم الاختبارات والتعاريف والمانيوال الخاصة بالاجهزة المستخدمة فى المعامل وقيمها ودلالتها
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8637
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

Flour Moisture Analysis عمل اختبار رطوبة الدقيق

مشاركة بواسطة Osama Badr »





Flour Moisture Analysis

The simple air-oven method is sufficiently accurate for the routine analysis of flour moisture at the flour mill or bakery. The procedure involves heating a small sample of flour (~2g) for 1 hr at 266˚F (130˚C + 1˚C) and taking the loss in weight as the moisture content.

The moisture content of the flour is important for two reasons. First, the higher the moisture content, the lower the amount of dry solids in the flour. Flour specifications usually limit the flour moisture to 14% or less. It is in the miller’s interest to hold the moisture as close to 14% as possible. Secondly, flour with greater than 14% moisture is not stable at room temperature. Organisms naturally present in the flour will start to grow at high moistures, producing off odors and flavors.
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”جودة القمح و منتجاته - جودة الدقيق ومواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة و الاختبارات والتحليلات المعملية - wheat and its products Quality ، Flour and Purposes“