The Gluten Index method خطوات عمل تجربة جلوتين اندكس

يضم ما يخص جودة القمح - جودة الدقيق - جودة السميد - جودة الردة الخشنة - جودة الردة الناعمة - جودة السنون من تحليلات واختبارت جودة القمح - Wheat Quality والمنتجات من دقيق و سيمولينا "سميد" و ردة خشنة وناعمة وسنون وجنين و مواصفات الدقيق المناسب للصناعات المختلفة ، كل ما يخص اساليب ضبط الجودة من اختبارات وتحاليل وتحقيق مواصفات وما يتعلق بنظم توكيد الجودة و شهادات الجودة & الاختبارات والاجهزة المعملية وقيمها ودلالتها - Laboratory Instruments ويضم الاختبارات والتعاريف والمانيوال الخاصة بالاجهزة المستخدمة فى المعامل وقيمها ودلالتها
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8635
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

The Gluten Index method خطوات عمل تجربة جلوتين اندكس

مشاركة بواسطة Osama Badr »





Gluten Index method
خطوات عمل جلوتين اندكس

صورة
Overview
Wet Gluten is prepared from whole meal or flour by the Glutomatic 2200 gluten washer. Gluten Index Centrifuge 2015 is used to force the wet gluten through a specially designed sieve cassette. The relative amount of gluten passing through the sieve indicates the gluten characteristics.The wet gluten is further dried in the Glutork 2020 for dry gluten content and water binding in the wet gluten calculation.

The steps in detail

1- Weighing

10.0 g ± 0.01 g of whole meal or flour is weighed and put into the Glutomatic wash chamber with an 88 micron polyester sieve. When vital wheat gluten is measured, 1.5 ± 0.01 g is weighed.

2- Dispensing

4.8 ml of salt solution is added to the meal or flour samples. No salt solution is added to vital wheat gluten samples.

3- Mixing

Meal or flour and the salt solution are mixed to form a dough during 20 seconds.

4- Washing

After termination of the mixing phase, the washing automatically starts and continues for five minutes. For wheat meal the sample is transferred to a chamber equipped with a coarse 840 micron sieve allowing bran particules to be washed out.

5- Centrifuging

Exactly 30 seconds after completed washing, the undivided wet gluten piece is transferred to the special sieve cassette and centrifuged one minute at 6000 ± 5 rpm in Centrifuge 2015.

6- Weighing

The fraction passed through the sieves is scraped off with a spatula and weighed. The fraction remaining on the inside of the sieve is collected and added to the balance. The total wet gluten weight is obtained.

7- Drying

The total wet gluten piece is dried at min. 150°C during four minutes in the Glutork 2020. After drying the gluten is weighed on the balance.

8- Calculation

The amount of gluten remaining on the centrifuge sieve in relation to total wet gluten weight is the Gluten Index.
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”جودة القمح و منتجاته - جودة الدقيق ومواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة و الاختبارات والتحليلات المعملية - wheat and its products Quality ، Flour and Purposes“