محسنات دقيق المكرونة

يضم ما يتعلق بمحسنات واضافات الدقيق
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8630
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

محسنات دقيق المكرونة

مشاركة بواسطة Osama Badr »



محسنات دقيق المكرونة
من بعض محسنات دقيق المكرونة

من أهم المحسنات المضافة للمكرونة :-
** اضافات اللون
الريبوفلافين (فيتامين B)
الكركم
** إنزيم الفوسفوليبيز
الذي يمنع عملية التنشية في المكرونة ويمنع تعريق المكرونة أثناء مرحلة التجفيف والبعض يفضل إضافة مستحلبات مثل المونو جلسريد بدلاً من إنزيم الفوسفوليبيز
ولكن المونو جلسريد أحياناً يصعب وصوله كاملاً إلى الدقيق لكبر حجم جزيئاته علماً بأن معظم مناخل الكنترول 212 ميكرون وفي العموم والمجمل يتم معالجة منتج المكرونة حسب مواصفات الدقيق .

ولو دقيق رقم سقوطه فوق 350 ثانية مش محتاج أضيف مونو جلسريد أو فوسفوليبيز .
ولو الاندكس عالي مش محتاج أضيف أسكوربيك أو أي مادة مؤكسدة .
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
dr jou
عضو جديد
عضو جديد
مشاركات: 1
اشترك في: السبت فبراير 09, 2019 12:04 am

Re: من بعض محسنات دقيق المكرونة

مشاركة بواسطة dr jou »



عايز اعرف الحاجات دي بتتباع فين
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8630
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

Re: من بعض محسنات دقيق المكرونة

مشاركة بواسطة Osama Badr »



dr jou كتب: السبت فبراير 09, 2019 12:15 am عايز اعرف الحاجات دي بتتباع فين
يوجد العديد من شركات المحسنات
شركة مولنشيمى
شركة الفازايمز
شركة كيمتيك انترناشونال
.... وغيرهم
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”المحسنات واضافات الدقيق - Flour improvers & Flour additives“