طريقتان للكشف عن الاسكوربيك فى الدقيق Rapid determination of ascorbic acid in flour

يضم ما يتعلق بمحسنات واضافات الدقيق
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8628
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

طريقتان للكشف عن الاسكوربيك فى الدقيق Rapid determination of ascorbic acid in flour

مشاركة بواسطة Osama Badr »



Rapid determination of ascorbic acid
For the rapid determination of ascorbic acid in flour there are various methods, including


طريقتان للكشف عن الاسكوربيك فى الدقيق

١- كاشف توبرس
يعطى نقاط او بقع ءات لون ازرق .
1) By means of Tauber reagent there appear -in the presence of ascorbic acid- in a few seconds blue dots in the flour, which can be well detected optically. The flour color changes only slightly.


٢- محلول اليود
يتغير لون الدقيق بالكامل الى الاسود او الارجوانى الداكن عدا نقاط تواجد الاسكوربيك تكون بيضاء كما هى .
2) Another method is to perform a starch- proof by an iodine solution. Through the iodine the flour changes its color very quickly to black or dark purple. At the places in which other additives are present (eg ascorbic acid) the agent takes no effect and is resulting to white dots, which are sharply demarcated from the background.
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”المحسنات واضافات الدقيق - Flour improvers & Flour additives“