فائدة الترطيب الثالث وهل له تأثير على رطوبة الدقيق ؟ Third tempering point of wheat
مرسل: السبت مايو 12, 2018 10:49 am
فائدة الترطيب الثالث وهل له تأثير على رطوبة الدقيق ؟ Third tempering point of wheat
محاولة لمعالجة الخطأ الحادث فى تقدير كميات المياه المضافة رغم ان الكمية المضافة فى الترطيب الثالث ليس لديها الوقت الكافى لتصل الى الاندوسبرم لذلك يكون التأثير الواضح فى طبقات القشرة فقط ولا يكون له تأثير ملحوظ فى رطوبة الدقيق
The third point of water addition, has a different aim. Between 20 to 30 minutes
before the I break, up to 0.75% of moisture is added to wheat using an atomizer water mist or spray.
There are two benefits to this tempering method:-
فوائد و اهمية الترطيب الثالث للقمح
before the I break, up to 0.75% of moisture is added to wheat using an atomizer water mist or spray.
There are two benefits to this tempering method:-
1- The first is to hold bran together in the milling process to increase extraction.
يساعد على تماسك طبقات القشرة اكثرمع بضعها البعض مما يسهل فصلها عن الاندوسبرم مع معاملات الطحن مما يقلل حدوث طحنها ما يسمى bran powder2- The other is to try to correct an earlier conditioning fault or mistake. However, water will not have time to penetrate the endosperm so it cannot affect final flour moisture content, although it clearly increases bran moisture
.محاولة لمعالجة الخطأ الحادث فى تقدير كميات المياه المضافة رغم ان الكمية المضافة فى الترطيب الثالث ليس لديها الوقت الكافى لتصل الى الاندوسبرم لذلك يكون التأثير الواضح فى طبقات القشرة فقط ولا يكون له تأثير ملحوظ فى رطوبة الدقيق