صفحة 1 من 1

محسنات دقيق المكرونة

مرسل: الأحد مايو 27, 2018 1:41 am
بواسطة Osama Badr
محسنات دقيق المكرونة
من بعض محسنات دقيق المكرونة

من أهم المحسنات المضافة للمكرونة :-
** اضافات اللون
الريبوفلافين (فيتامين B)
الكركم
** إنزيم الفوسفوليبيز
الذي يمنع عملية التنشية في المكرونة ويمنع تعريق المكرونة أثناء مرحلة التجفيف والبعض يفضل إضافة مستحلبات مثل المونو جلسريد بدلاً من إنزيم الفوسفوليبيز
ولكن المونو جلسريد أحياناً يصعب وصوله كاملاً إلى الدقيق لكبر حجم جزيئاته علماً بأن معظم مناخل الكنترول 212 ميكرون وفي العموم والمجمل يتم معالجة منتج المكرونة حسب مواصفات الدقيق .

ولو دقيق رقم سقوطه فوق 350 ثانية مش محتاج أضيف مونو جلسريد أو فوسفوليبيز .
ولو الاندكس عالي مش محتاج أضيف أسكوربيك أو أي مادة مؤكسدة .

Re: من بعض محسنات دقيق المكرونة

مرسل: السبت فبراير 09, 2019 12:15 am
بواسطة dr jou
عايز اعرف الحاجات دي بتتباع فين

Re: من بعض محسنات دقيق المكرونة

مرسل: الخميس فبراير 14, 2019 2:32 pm
بواسطة Osama Badr
dr jou كتب: السبت فبراير 09, 2019 12:15 am عايز اعرف الحاجات دي بتتباع فين
يوجد العديد من شركات المحسنات
شركة مولنشيمى
شركة الفازايمز
شركة كيمتيك انترناشونال
.... وغيرهم