Khaled Hussein:
بعد اذن حضراتكم
عايز افهم حاجه بس
دلوقتي ايه الشئ اللى بيتحكملى فى المرونه و المطاطيه العجين
هل الجلوتين يعنى الجلوتين كل اما يكون قليل المرونه تقل ولا ليس لها علاقة ولا بكميه البروتين نفسها
ولا ايه العلاقه ؟؟
ايه الشئ اللى بيتحكم فى المرونه و المطاطيه العجين
-
- مؤسس المنتدى
- مشاركات: 8638
- اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
- اتصال:
ايه الشئ اللى بيتحكم فى المرونه و المطاطيه العجين
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power •
Keep on what you're reading of HOLY QURAN •
There is much still to learn •
Keep on what you're reading of HOLY QURAN •
There is much still to learn •
-
- مشرف
- مشاركات: 30
- اشترك في: الجمعة مايو 04, 2018 9:58 am
ايه الشئ اللى بيتحكملى فى المرونه و المطاطيه العجين
الجلوتين كما وكيفا من أهم العوامل المؤثرة على المرونة والمطاطية ..
لكن فى الدقيق مكونات أخرى كثيرة تؤثر على سلوك العجين كالنشا والألياف ونسبة الدهون ..
زيادة نسبة الجلوتين ونسبة الإندكس لنوع الدقيق ينتظر معها زيادة المرونة ، والمؤشر الأقرب فيهما للتعبير عن المرونة هو الإندكس " معامل الجلوتين " ..
قد تصادف نوع دقيق منخفض فى نسبة الجلوتين لكنه يتمتع بمرونة عالية على جهاز الاكستنسوجراف أو الألفيوجراف ، لكن هذه المرونة العالية قد لا تظهر فى اختبار الخبيز ..
حيث تتأثر مرونة العجين بعوامل ريولوجية أخرى مهمة أهمها زمن الثبات ونسبة الامتصاص .
لكن فى الدقيق مكونات أخرى كثيرة تؤثر على سلوك العجين كالنشا والألياف ونسبة الدهون ..
زيادة نسبة الجلوتين ونسبة الإندكس لنوع الدقيق ينتظر معها زيادة المرونة ، والمؤشر الأقرب فيهما للتعبير عن المرونة هو الإندكس " معامل الجلوتين " ..
قد تصادف نوع دقيق منخفض فى نسبة الجلوتين لكنه يتمتع بمرونة عالية على جهاز الاكستنسوجراف أو الألفيوجراف ، لكن هذه المرونة العالية قد لا تظهر فى اختبار الخبيز ..
حيث تتأثر مرونة العجين بعوامل ريولوجية أخرى مهمة أهمها زمن الثبات ونسبة الامتصاص .
-
- مؤسس المنتدى
- مشاركات: 8638
- اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
- اتصال:
Re: ايه الشئ اللى بيتحكملى فى المرونه و المطاطيه العجين
جزاكم الله خيرا يا هندسه
~~~~~~~~~~~~~~~~~
الجلوتين نوع من انواع البروتينات
اهم مكوناته محل المناقشه الجلوتينين (مسؤل عن المرونة) و الجليادين (مسؤل عن المطاطية)
المرونة :- مقاومة العجين للشد والفرد وتكون فى رسم كلا من الإكستنسوجراف Extensograph و الالفيوجراف Alveograph على المحور الرأسى
فى الإكستنسوجراف يرمز لها بـ E
فى الالفيوجراف يرمز لها بـ P
المطاطية :- قابلية العجين للشد و الفرد وتكون فى رسم كلا من الإكستنسوجراف Extensograph و الالفيوجراف Alveograph على المحور الافقى
فى الإكستنسوجراف و الالفيوجراف يرمز لها بـ L
دمتم موفقين
~~~~~~~~~~~~~~~~~
الجلوتين نوع من انواع البروتينات
اهم مكوناته محل المناقشه الجلوتينين (مسؤل عن المرونة) و الجليادين (مسؤل عن المطاطية)
المرونة :- مقاومة العجين للشد والفرد وتكون فى رسم كلا من الإكستنسوجراف Extensograph و الالفيوجراف Alveograph على المحور الرأسى
فى الإكستنسوجراف يرمز لها بـ E
فى الالفيوجراف يرمز لها بـ P
المطاطية :- قابلية العجين للشد و الفرد وتكون فى رسم كلا من الإكستنسوجراف Extensograph و الالفيوجراف Alveograph على المحور الافقى
فى الإكستنسوجراف و الالفيوجراف يرمز لها بـ L
دمتم موفقين
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power •
Keep on what you're reading of HOLY QURAN •
There is much still to learn •
Keep on what you're reading of HOLY QURAN •
There is much still to learn •