Wheat Tempering Time 🌾
The optimal wheat tempering time is dictated by the wheat texture
وقت الترطيب المثالي للقمح 🌾
يتم تحديد وقت الترطيب المثالي للقمح بناءً على بنية نسيج القمح.
The optimal wheat tempering time is dictated by the wheat texture
وقت الترطيب المثالي للقمح 🌾
يتم تحديد وقت الترطيب المثالي للقمح بناءً على بنية نسيج القمح.
Infrared Hyper-spectral Imaging showed that:
👉 Water is absorbed more rapidly by the starchy endosperm of soft wheat compared to hard wheat
This is caused by:
👉 The stronger capillary forces, resulting from the lower adhesion between the starch granules and the protein matrix in soft wheat endosperm.
Capillary Action Definition: 👇
Is the process of a liquid flowing in a narrow space without the assistance of, or even in opposition to, any external force.
The faster the movement of a liquid in narrow space, the Higher the Capillary Forces, whereas the slower the movement the Lower the Capillary Forces
#wheat #milling |#flour #breadmaking #Grainar
منقول
https://www.linkedin.com/posts/dimitrios-argyriou-1a38251b6_wheat-milling-flour-activity-7082210890736877568-NMgs?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
وقت الترطيب المثالي للقمح 🌾
يتم تحديد وقت الترطيب المثالي للقمح بناءً على بنية نسيج القمح.
أظهرت تقنية الصور الطيفية الفوق بنفسجية القريبة التحليلية المحسّنة أن:
👉 يتم امتصاص الماء بشكل أسرع من قبل نواة القمح النشوية الناعم soft wheat مقارنةً بالنواة الصلبة.
يحدث هذا بسبب:
👉 القوى الشعرية الأقوى الناتجة عن انخفاض التصاق حبيبات النشا والمصفوفة البروتينية في نواة القمح الناعم soft wheat.
تعريف العملية الشعرية: 👇
هي عملية تدفق السائل في فتحة ضيقة دون مساعدة أو حتى ضد أي قوة خارجية.
كلما زادت سرعة حركة السائل في الفتحة الضيقة، زادت القوى الشعرية، بينما كلما انخفضت سرعة الحركة زادت القوى الشعرية المنخفضة.