Scheme of break system .... تخطيط نظام الدشات ... مخطط نظام الدشات ... مخطط مراحل الدشات B1 , B2 , B3 , B4 , B5

الاستقبال والنظافة و الترطيب Intake , Cleaning , whDampening , Conditioning Section ، أساسيات و تقنيات و فنيات عملية الطحن - Milling Techniques and Technology ، نظم النخل و المناخل و فنياته - Sifting System - Sifters - Plansifters ، تنقية السيمولينا (السميد) وفنياته - Semolina Purification System .
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8638
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

Scheme of break system .... تخطيط نظام الدشات ... مخطط نظام الدشات ... مخطط مراحل الدشات B1 , B2 , B3 , B4 , B5

مشاركة بواسطة Osama Badr »





صورة


Scheme of break system .... تخطيط نظام الدشات ... مخطط نظام الدشات ... مخطط مراحل الدشات B1 , B2 , B3 , B4 , B5

The general scheme of break system is shown below in the form of flow diagram. The basic operations in flour milling is grinding followed by sieving to separate particles of different granulation ranges, while flour is taken out as finished product. Wheat is cut open in first break. In doing so, lot of materials of different granulation ranges are also produced.
يظهر المخطط العام لنظام الكسر – نظام الدشات – مراحل الدش في طحن القمح والمعروفة باسم البيهات B1 , B2 , B3 , B4 , B5 أدناه في شكل مخطط تدفق. العمليات الأساسية في طحن الدقيق هي الطحن متبوعا بالنخل لفصل الجزيئات ذات التحبب المختلفة ، بينما يتم إخراج الدقيق كمنتج نهائي. يتم فتح حبوب القمح في مرحلة الدشة الأولى B1 . عند القيام بذلك ، يتم أيضا إنتاج الكثير من المواد ذات التحبب المختلف.

The coarsest material is the bran skin with adhering endosperm, which is sent to next break passage, namely second break. This process continues till the last break, when coarse bran and fine bran, free of any adhering endosperm is separated out. During each of the sieving operation, the finest fraction namely, flour is produced. The fraction between the coarse fraction, namely bran skin and finest fraction, namely flour, are referred to as intermediate products, which are sent further in the process.
المادة الأكثر خشونة هي أغلفة النخالة – اغلفة الردة - القشرة مع الاندوسبيرم الملتصق ، والذي يتم إرساله إلى مرحلة الدشة الثانية B2. تستمر هذه العملية حتى مرحلة الدشة الأخيرة ، عندما يتم فصل النخالة الخشنة والنخالة الناعمة الخالية من أي جزئيات الاندوسبيرم الملتصقة. خلال كل عملية نخل ، يتم إنتاج أفضل جزء وهو الدقيق. يشار إلى الجزء بين الجزء الخشن ، أي اغلفة النخالة وأفضل جزء ، أي الدقيق ، على أنه متوسطات ، والتي يتم إرسالها إلى أبعد من ذلك في هذه العملية.

Towards the end of break system, bran finishers (BF) are employed to dust out finer endosperm particles adhering to bran skin, before handling on the next break passage. The role and use of bran finishers is discussed in next unit. After each of the successive operations by the fluted break rolls of opening the wheat grain and scraping the adhering endosperm particles from the bran skin, the ground material is graded in a plansifter into several fractions according to defined , granulation ranges. A model of this is illustrated below:
قرب نهاية نظام الدشات ، يتم استخدام فرش النخالة (Bran Finishers - BF) لإزالة جزيئات الاندوسبيرم الدقيقة الملتصقة بالنخالة ، قبل التعامل مع " مرحلة الدشة التالية ".... بعد كل عملية من العمليات المتتالية بواسطة درافيل مراحل الدشات المسننة لفتح حبة القمح وكشط جزيئات الاندوسبيرم الملتصقة بالنخالة ، يتم تصنيف المادة المطحون في المخطط إلى عدة أجزاء وفقا لمدى نسب التحبب المحددة. أدناه مثال على ذلك:

The plansifter section will have a stack of sieves-coarsest sieve at the top which gradually becomes finer towards the bottom. Using this arrangement ground material after each of successive break rolls, is separated into break stock (coarse and fine) semolina (coarse and fine), middling (coarse and fine), dunst and flour. Incidentally, the proportion of bran in the separated fractions is highest in the coarsest stock (break stock), and keeps becoming lesser and it is least in the flour. The bran content in the other intermediate products will be in between these two extremes.
سيحتوي قسم المخططات على عدد من المناخل الخشنة (فتحات ثقوب أوسع) في الأعلى والتي تصبح تدريجيا أدق (أصغر وأنعم) نحو الأسفل. باستخدام هذا الترتيب ، يتم فصل المواد المطحونة بعد كل مرحلة طحن متتالية إلى مطحون (خشن وناعم) ، سميد (خشن وناعم) ، متوسطات (خشن وناعم) ، دونست ودقيق. بالمناسبة ، فإن نسبة النخالة في الجزيئات المطحونة المنفصلة هي الأعلى في المخزون الأكثر خشونة (مطحون الدشات) ، وتستمر في أن تصبح أقل وهي الأقل في الدقيق. سيكون محتوى النخالة في المنتجات الوسيطة الأخرى بين هذين النقيضين.

The object of each of beak passages is to produce as much of coarse material as possible and at the same time, appropriate scraping of endosperm from the bran .skin going to next passage. Milling of Wheat - Grinding 39 Diagram Technique The semolina and middling thus produced in break system is a mixture of pure endosperm particles, endosperm particles to which some bran piece is adhering to (composite stock) and free bran particles. These stocks are sent to purification system to separate them into constituent materials for further appropriate process. The dunst produced is sent to reduction system for grinding the same into flour. However, the flour produced in each of break passages is taken out of process and packed as finished product
الهدف من كل مراحل الدشات هو إنتاج أكبر قدر ممكن من المواد الخشنة وفي نفس الوقت ، كشط مناسب للاندوسبيرم من النخالة إلى مرحلة الطحن التالية .السميد والمتوسطات الناتجة في نظام الدشات هو خليط من جزيئات الاندوسبيرم النقية ، وجزيئات الاندوسبيرم التي تلتصق بها بعض قطع النخالة (المخزون المركب) وجزيئات النخالة الحرة. يتم إرسال هذه المخزونات إلى نظام تنقية لفصلها إلى مواد مكونة لمزيد من العملية المناسبة. يتم إرسال جزيئات الدونست الناتجة إلى نظام الاختزال لطحنها الى دقيق. ومع ذلك ، يتم إخراج الدقيق المنتج في كل من مراحل الدشات من العملية وتعبئته كمنتج نهائي .
صورة
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8638
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

Re: Scheme of break system .... تخطيط نظام الدشات ... مخطط نظام الدشات ... مخطط مراحل الدشات B1 , B2 , B3 , B4 , B5

مشاركة بواسطة Osama Badr »





The general scheme of break system is shown below in the form of flow diagram. The basic operations in flour milling is grinding followed by sieving to separate.
UNIT 8 MILLING OF WHEAT - GRINDING
Structure
8.0 Objectives
8.1 Introduction
8.2 Grinding Rolls - Grooved, Polished, Matt
8.3 Break System
8.4 Reduction System
8.5 Roll Surface
8.6 Let Us Sum Up
8.7 Key Words
8.8 Answers to Check Your Progress Exercises
8.9 Some Useful References
تنزيل الوحدة UNIT 8 MILLING OF WHEAT - GRINDING

https://www.egyankosh.ac.in/bitstream/123456789/10997/5/Unit-8.pdf
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”تكنولوجيا الطحن Milling Technology“