Ozone and Milling استخدام الأوزون فى المطاحن

تطبيقات اشتراطات و متطلبات أمان وسلامة الغذاء Food Safety Management Systems safety , Hygiene , GMP , GHP , ISO22000 , FSSC , ....etc - النظافة الميكانيكية وتكنولوجيا التعقيم و التبخير و مكافحة الآفات - Mechanical Cleaning & Fumigation & Pest Control
آليات وطرق تنظيف المعدات و عمليات النظافة الميكانيكية وما يخص الاساليب التطبيقية و الوقائية فى تكنولوجيا التبخير و التعقيم و مكافحة الافات - التعقيم و التبخير و تكنولوجيا مكافحة الافات - Mechanical Cleaning of Machines & Fumigation & Pest Control Technology
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8630
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

Ozone and Milling استخدام الأوزون فى المطاحن

مشاركة بواسطة Osama Badr »




Ozone and Milling
معلومات حول استخدام الأوزون فى المطاحن


The use of ozone in milling applications has grown substantially since 1997, when ozone was first allowed in food processing applications.
تزايد استخدام الأوزون في تطبيقات الطحن بشكل كبير وأساسى منذ عام 1997 ، عندما تم السماح لأول مرة باستخدام الأوزون في تطبيقات معالجة الأغذية.

Overview of Ozone Use in Milling Applications
نظرة عامة على استخدام الأوزون في تطبيقات الطحن

Ozone is an oxidant used for antimicrobial and pathogen control in many food processing applications Ozone was first allowed in food processing in 1997 with limited applicationOzone was given GRAS approval by both the FDA and the USDA in 2001.
الأوزون هو مادة مؤكسدة تستخدم للتحكم في مضادات الميكروبات ومسببات الأمراض في العديد من تطبيقات معالجة الأغذية ، سُمح لأول مرة باستخدام الأوزون في معالجة الأغذية في عام 1997 مع تطبيق محدود ، وقد تم منح الأوزون موافقة GRAS من قبل كل من إدارة الغذاء والدواء ووزارة الزراعة الأمريكية في عام 2001.

Applications of Ozone in Milling Applications
تطبيقات الأوزون في مجال الطحن


There are many uses for ozone in the milling industry. While some research is on-going, below is a list of industrial applications where ozone has been used with success.
هناك العديد من الاستخدامات للأوزون في صناعة الطحن. بينما لا تزال بعض الأبحاث جارية ، فيما يلي قائمة بالتطبيقات الصناعية حيث تم استخدام الأوزون بنجاح.
Aqueous ozone is used in the grain temper process to inactivate mold and bacteria at the first point of the milling processOzone gas is used for surface sanitation of enclosed equipmentOzone gas is used on conveyors and transport equipment in process as an antimicrobial intervention point between process steps .
يستخدم الأوزون المائي في عملية معالجة الحبوب اثناء عملية الترطيب لمنع نمو العفن والبكتيريا من بدايات عملية الطحن ، يتم استخدام غاز الأوزون في التعقيم السطحي للمعدات المغلقة ، ويتم استخدام غاز الأوزون في الناقلات ومعدات النقل كمضاد للميكروبات بين خطوات العمليات .

Ozone Use in the Temper Process
استخدام الأوزون في عملية الترطيب واضافة المياه على القمح


The temper process adds water to the grain Many grains are tempered to increase the moisture content of the grain prior to milling Ozone can be dissolved into the water that is soaked into the grain Most pathogens are found on the exterior of the grain Fewer pathogens are found within the grain Ozone use in the temper process lowers all pathogen levels in the beginning of the milling process .
عملية اضافة الماء إلى الحبوب حيث يتم ترطيب العديد من الحبوب لزيادة المحتوى الرطوبي للحبوب قبل الطحن حيث يمكن إذابة الأوزون في ماء الترطيب المضاف الى الحبوب حيث تم العثور على معظم مسببات الأمراض في الجزء الخارجي من الحبوب. داخل الحبوب ، يؤدي استخدام الأوزون في عملية التهدئة إلى خفض جميع مستويات العوامل الممرضة في بداية عملية الطحن.

Details of Ozone Use in the Temper Process
تفاصيل استخدام الأوزون في عملية الترطيب

Water used in tempering process passes through an ozone injection system to provide aqueous ozone at very high dissolved ozone levels. A minimum of 10 ppm of dissolved ozone is used to ensure residual aqueous ozone can soak completely through the outer later of the grain. Ozone half life in water is 20 minutes in 20-deg C water. After 60 minutes ozone level in water may still be above 2.0 ppm. Aqueous ozone at 2.0 ppm is sufficient for antimicrobial intervention. Aqueous ozone at 2.0 ppm will achieve a long reduction of bacteria in one second of contact time .
يمر الماء المستخدم في عملية الترطيب عبر نظام حقن الأوزون لتوفير الأوزون المائي عند مستويات الأوزون المذابة العالية جدًا. يتم استخدام ما لا يقل عن 10 جزء في المليون من الأوزون المذاب للتأكد من أن الأوزون المائي المتبقي يمكن أن يمتص بالكامل من خلال الجزء الخارجي من الحبوب. نصف عمر الأوزون في الماء هو 20 دقيقة عند 20 درجة مئوية من الماء. بعد 60 دقيقة قد يظل مستوى الأوزون في الماء أعلى من 2.0 جزء في المليون. الأوزون المائي عند 2.0 جزء في المليون كافٍ للقضاء على الميكروبات. سيحقق الأوزون المائي عند 2.0 جزء في المليون تقليلًا كبيرا للبكتيريا في ثانية واحدة من وقت التلامس .

Ozone Gas Use in Milling (ozone gas used on milled grain products in process)
استخدام غاز الأوزون في الطحن (غاز الأوزون المستخدم في معالجة منتجات الحبوب المطحونة)

Sealed mixers can be used to mix ozone gas and milled grains (flour, bran, etc.). Mixers commonly used to inject chlorine gas or other chemicals could be used to apply ozone gas to the milled grain. Contact times greater than 30 seconds at ozone levels greater than 20 ppm will achieve excellent reductions in pathogens.
Ozone can be introduced into pneumatic or mechanical conveyors to disinfect grain in process. Conveyers that are used to transport milled grains from one location to another can be used to apply ozone gas to the grain. This is an efficient and convenient method of applying ozone gas to the grain.
Equipment can be sanitized by ozone gas disinfection.Milling equipment can be sealed and exposed to high levels of ozone gas. Ozone gas at effective levels for pathogen reduction can be used in these applications to safely reduce pathogens without the use of chemicals or residuals.
Ozone gas requires more contact time and higher levels than aqueous ozone.
يمكن استخدام الميكسرات والمقلبات محكمة الغلق لخلط غاز الأوزون ونواتج الطحن (الدقيق ، النخالة ، إلخ). يمكن استخدام الخلاطات المستخدمة بشكل شائع لحقن غاز الكلور أو مواد كيميائية أخرى لتطبيق غاز الأوزون على نواتج الطحن . ستؤدي أوقات التلامس التي تزيد عن 30 ثانية عند مستويات الأوزون التي تزيد عن 20 جزء في المليون إلى انخفاضات ممتازة في مسببات الأمراض.
يمكن إدخال الأوزون في الناقلات الهوائية أو الميكانيكية لتطهير الحبوب أثناء العملية. يمكن استخدام الناقلات التي تستخدم لنقل الحبوب المطحونة من موقع إلى آخر لتطبيق غاز الأوزون على الحبوب. هذه طريقة فعالة وملائمة لتطبيق غاز الأوزون على الحبوب.
يمكن تعقيم المعدات عن طريق التطهير بغاز الأوزون ، ويمكن إغلاق معدات الطحن وتعريضها لمستويات عالية من غاز الأوزون. يمكن استخدام غاز الأوزون بمستويات فعالة للحد من مسببات الأمراض في هذه التطبيقات لتقليل مسببات الأمراض بأمان دون استخدام المواد الكيميائية أو مخلفات.
يتطلب غاز الأوزون وقت تلامس أطول ومستويات أعلى من الأوزون المائي.

Practical Information
معلومات عملية


The use of ozone in milling has shown increased reduction of bacteria, yeast and mold reduction over time. Due to cross contamination, residual mold spores and residual pathogens, mold and bacteria counts in the final product are not dramatically improved immediately. However, over time the mold and bacteria counts are lowered with the use of ozone in process.
Customers have commented on reduction and complete elimination of mold growth in sifters and other equipment throughout the milling process.
Shelf life of some milled products has increased dramatically due to lower bacteria and mold counts.
أظهر استخدام الأوزون في الطحن زيادة في تقليل البكتيريا والخميرة والعفن بمرور الوقت. نظرًا للتلوث المتقاطع ، لا يتم تحسين جراثيم العفن المتبقية ومسببات الأمراض المتبقية والعفن والبكتيريا في المنتج النهائي بشكل كبير على الفور. ومع ذلك ، مع مرور الوقت ، يتم تقليل عدد العفن والبكتيريا باستخدام الأوزون في العملية.
لقد علق العملاء على التخفيض والقضاء التام على نمو العفن في الغرابيل والمعدات الأخرى خلال عملية الطحن.
زاد العمر الافتراضي لبعض المنتجات المطحونة بشكل كبير بسبب انخفاض عدد البكتيريا والعفن.


Research المراجع
IOA User Success Report -- Harvest States Amber Milling, Huron, OH

Ozone was used in temper process to replace chlorine.
APC bacteria reduction of 75-80% using ozone, compared to chlorine.After months of operation further reduction of bacteria (up to 95%) was achieved.

Influence of Tempering with Ozonated Water on the Selected Properties of Wheat Flour -- Department of Food Engineering, University of Gaziantep -- Senol Ibanoglu (Oct 14, 2000)

Aqueous ozone at 1.5 and 11.5 ppm were tested.
No physical properties or baking quality changes were found.Statistically significant reduction in total bacteria and yeast/mold population was found at both ozone levels.

A Comparison Between Chlorinated Water and Ozonated Water as an Antimicrobial Treatment During Tempering of Wheat -- ASABE Meeting Presentation

Ozonated water did not have any effect on the color and germination capacity of wheat grains.
Ozonated water significantly lowered the yeast/mold counts in durum and hard red spring wheat.
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-“