نقطة مهمة اوي لازم ناخد بالنا منها واحنا بنطبق HACCP

تطبيقات اشتراطات و متطلبات أمان وسلامة الغذاء Food Safety Management Systems safety , Hygiene , GMP , GHP , ISO22000 , FSSC , ....etc - النظافة الميكانيكية وتكنولوجيا التعقيم و التبخير و مكافحة الآفات - Mechanical Cleaning & Fumigation & Pest Control
آليات وطرق تنظيف المعدات و عمليات النظافة الميكانيكية وما يخص الاساليب التطبيقية و الوقائية فى تكنولوجيا التبخير و التعقيم و مكافحة الافات - التعقيم و التبخير و تكنولوجيا مكافحة الافات - Mechanical Cleaning of Machines & Fumigation & Pest Control Technology
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 8638
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

نقطة مهمة اوي لازم ناخد بالنا منها واحنا بنطبق HACCP

مشاركة بواسطة Osama Badr »





في نقطة مهمة اوي لازم ناخد بالنا منها واحنا بنطبق HACCP :

فيه حاجة اسمها Food Safety Critical Limits و Operational Critical Limits طب ده هتفدني في ايه تعالي ناخد مثال علشان اوضحلك النقطة دي :

جهاز البسترة كلنا عارفين ان البسترة بتكون علي حرارة لا تقل عن ٧٢ لمدة 15 ثانية والمعلومة دي جبناها من الأبحاث العلمية ودى ال food safety critical limit .. و تلاقي مكتوب فيHazard Control Plan ان المرحلة دي CCP والحدود بتاعتها لا تقل عن 72 لمدة 15 ثانية و يوجد اجراء تصحيحي لو الحرارة قلت عن كدة وتلاقي عامل validation كمان للنقطة دي وعمل تجارب والتحليل الميكرو تمام.

بس فيه نقطة مهمة جدا لازم نعمل حسابها وهي ورقة المعايرة بتاعت ال sensor ال بيقيس حرارة البسترة وأكيد طبعا اي معايرة بيبقي فيها انحراف مسموح بيه حسب ال مكتوب في ورق sensor نفترض مثلا +-2 وده معناه ان لما اشوف حرارة جهاز البسترة 72 علي شاشة الجهاز معناه انها ممكن تكون فعلي 74 او 70 علشان في انحراف في sensor +-٢ وفي الحالة دي تعتبر نقطة عدم مطابقة . علشان كدة احنا بنشتغل علي Operational Critical Limits ال بعمل فيها حساب الانحراف ال موجود في sensor يعني هتبقي حدود النقطة دي هتبقي 74 مش 72 ودي ال بشتغل عليها يعني باخد اجراء تصحيحي لو قلت عن 74 وده ال بكتبه في Hazard Control Plan.
منقول
https://www.linkedin.com/posts/abdo-alsaidy-1b690a1a3_%D9%81%D9%8A-%D9%86%D9%82%D8%B7%D8%A9-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%88%D9%8A-%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7-%D9%85%D9%86%D9%87%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D9%86%D8%A7-activity-6934506673789112320-TXAK?utm_source=linkedin_share&utm_medium=android_app
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-“