حساب النشا المحطم من قيمة البروتين UCD,Farrand
مرسل: الجمعة أكتوبر 01, 2021 5:00 pm
حساب النشا المحطم من قيمة البروتين UCD,Farrand
** Optimum Damaged Starch (Farrand) = Protein² / 6
- The protein rate is given on a 12% H2O basis; (See Application Note N°24 for
conversion formulas)
معادلة تحويل Farrand الى وحدة قياس شوبن UCD
- Convert Farrand units in UCD's with the following basis formula : Farrand = 4,31
UCD - 56,9.
** Optimum Damaged Starch (UCD) = [(Protein)²/ 25.86] + 13.2
The optimum damage level is 18 UCD for 11% protein and 19 UCD for 12% protein.
This formula gives an estimation independent of the bread-making type and has to be adapted according to production process.
رابط تحميل نشرة شوبن
http://www.iaom-mea.com/wp-content/uploads/2016/07/Tech13-Chopin-IAOM-Muscat-07.pdf
المحتوى النشوى للسوفت اعلى من الهارد
اما النشا المحطم فى الهارد اعلى بكثير من السوفت .
النشا المحطم بالسوفت ٣-٤٪ ودا اخره .
لانه بطبيعة السوفت يطلق عليه قمح لين .
الصلب اكثر تهشما وتحطما وتفتتا
اللين اقل تهشما وتحطما