صفحة 1 من 1

حساب النشا المحطم من قيمة البروتين UCD,Farrand

مرسل: الجمعة أكتوبر 01, 2021 5:00 pm
بواسطة Osama Badr

حساب النشا المحطم من قيمة البروتين UCD,Farrand

** Optimum Damaged Starch (Farrand) = Protein² / 6
- The protein rate is given on a 12% H2O basis; (See Application Note N°24 for
conversion formulas)

معادلة تحويل Farrand الى وحدة قياس شوبن UCD
- Convert Farrand units in UCD's with the following basis formula : Farrand = 4,31
UCD - 56,9.
** Optimum Damaged Starch (UCD) = [(Protein)²/ 25.86] + 13.2
The optimum damage level is 18 UCD for 11% protein and 19 UCD for 12% protein.
This formula gives an estimation independent of the bread-making type and has to be adapted according to production process.


رابط تحميل نشرة شوبن
http://www.iaom-mea.com/wp-content/uploads/2016/07/Tech13-Chopin-IAOM-Muscat-07.pdf


المحتوى النشوى للسوفت اعلى من الهارد

اما النشا المحطم فى الهارد اعلى بكثير من السوفت .
النشا المحطم بالسوفت ٣-٤٪ ودا اخره .

لانه بطبيعة السوفت يطلق عليه قمح لين .

الصلب اكثر تهشما وتحطما وتفتتا
اللين اقل تهشما وتحطما