بعض تحاليل القمح الديورم DURUM WHEAT ANALYSIS

جودة القمح ومنتجاته من دقيق وسميد وزوائد ومواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة وفنيات الاختبارات والتحليلات المعملية - جودة الدقيق - جودة السيمولينا / السميد ، الفارينا - جودة الردة الخشنة - جودة الردة الناعمة - جودة السنون shorts/pollard (السن الابيض ، السن الأحمر) من تحليلات واختبارت جودة القمح - Wheat Quality ، كل ما يخص اساليب ضبط الجودة من اختبارات وتحاليل وتحقيق مواصفات وما يتعلق بنظم توكيد الجودة و شهادات الجودة & الاختبارات والاجهزة المعملية وقيمها ودلالتها - Laboratory Instruments ويضم الاختبارات والتعاريف والمانيوال الخاصة بالاجهزة المستخدمة فى المعامل وقيمها ودلالتها ... تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-
تطبيقات اشتراطات و متطلبات أمان وسلامة الغذاء Food Safety Management Systems safety , Hygiene , GMP , GHP , ISO22000 , FSSC , ....etc - النظافة الميكانيكية وتكنولوجيا التعقيم و التبخير و مكافحة الآفات - Mechanical Cleaning & Fumigation & Pest Control
آليات وطرق تنظيف المعدات و عمليات النظافة الميكانيكية وما يخص الاساليب التطبيقية و الوقائية فى تكنولوجيا التبخير و التعقيم و مكافحة الافات - التعقيم و التبخير و تكنولوجيا مكافحة الافات - Mechanical Cleaning of Machines & Fumigation & Pest Control Technology ... المحسنات واضافات الدقيق - Flour improvers & Flour additives
يضم ما يتعلق بمحسنات واضافات الدقيق
تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 9228
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

بعض تحاليل القمح الديورم DURUM WHEAT ANALYSIS

مشاركة بواسطة Osama Badr »





escription of Durum Semolina Quality Factors


1. DURUM WHEAT ANALYSIS
Moisture % - Water content in the wheat is inversely related to the amount of dry matter. Dry wheat can be kept for years if properly stored, but wet wheat may deteriorate dramatically.

Protein % (12% MB) - Ranges from 6% to 20%, depending on variety, class, environmental conditions and cultural practices during growth. Rainfall during kernel development results in low protein, whereas dry conditions during development usually results in high protein. 1 to 1.5% of protein is lost when the wheat is milled into flour.

Ash % - Mineral content in the wheat. Bran has higher ash content than flour. Small or shriveled kernels have more bran on a percentage basis and therefore more crude fiber and ash than large, plump kernels and consequently yield less flour. Wheat usually contains 1.4 to 2% ash at 14% moisture basis.

Test Weight (lb/bu) - Wheat weight per unit volume. Most widely used and simplest criteria of wheat. Rough index of flour yield.

Wheat Hardness (NIR) - A means of determining hard and soft wheat kernels. The higher the hardness the higher the absorption.

1000 Kernel Wt. (g) - Function of kernel size, shape, dryness, purities and density and also an index of potential milling yield.

HVAC (Hard Vitreous Amber Color) - Vitreousness is that characteristic which gives the wheat kernels a hard, glossy appearance, and is usually related to protein content. The best milling quality will be found in those wheats of highly vitreous kernels.

Kernel Size Dist. (g) - Percentage of large, medium, and small kernels in a durum wheat sample.
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”اختبارات ومعايير الجودة لـ القمح و الدقيق والسميد والزوائد ... مواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة ... وتطبيقات QA ... المحسنات واضافات الدقيق ... تطبيقات التبخير fumigation والتعقيم والتطهير“